عرق نسترن

عرق نسترن


اولین نفری باشید که به این نوشته امتیاز می دهید!

عرق نسترن (خواص،معایب)

عرق نسترن از گیاه نسترن گرفته می شود. نسترن در کتاب های قدیمی به نام های نسرین ، نسترن ، نستر شناخته می شده. نسترن نوعی گیاه وحشی است که در سه رنگ قرمز کم رنگ ، سفید و سفید مایل به گلی وجود دارد .
گیاه نسترن بومی آمریکای شمالی خاورمیانه و اروپا می باشد . نوعی درخت خاردار است که معمولا ارتفاع آن تا سه متر می رسد . بهترین زمان برداشت نسترن اواسط بهار تا اواخر تابستان است . این گیاه به راحتی از روی بوته های خاردار وحشی آن قابل شناسایی است.
میوه های نسترن دارای خاصیت های فراوانی برای سلامتی هستند و از میوه آن در ساخت لوازم آرایشی و داروها استفاده می شود ، بهترین کاربرد این گیاه عرق آن است که فایده های بسیاز زیادی برای بدن دارد .
در قرون وسطی برای درمان بیماری‌های مختلف مرتبط با قفسه سینه بکار می‌رفت.
گل نسترن خواص دارویی بسیاری داشته و مصرف دمنوش و عرق این گیاه برای درمان بیماری‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.
طبع گیاه نسترن گرم و خشک می باشد . این گیاه حاوی انواع ویتامین ها و موتد معدنی مورد نیاز بدن است . این گیاه حاوی ویتامین C و مقدار زیادی آنتی اکسیدان است .

مضرات عرق نسترن

استفاده از عرق نسترن یا میوه آن هیچ گونه مسمومیتی ایجاد نکرده، ولی اگر در مصرف آن زیاده روی شود، ممکن است باعث بروز حساسیت در دستگاه تنفسی شود. نکته منفی در مورد این گیاه دانه های این گیاه است. دانه های این گیاه سمی است .

خواص عرق نسترن

درمان ناراحتی معده

برای درمان ناراحتی های معده می توان از این گیاه استفاده کرد ، همچنین از این گیاه برای درمان درد معده و زخم معده نیز استفاده می شود .مصرف این عرق انقباض ماهیچه‌های معده را هم برطرف کرده و باعث تقویت آن می‌شود.

رفع افسردگی

شربت و چای تهیه شده از گیاه نسترن باعث به وجود آمدن حس طراوت و شادی در بدن می شود این عرق خاصیت ضد افسرگی دارد
می‌توان یک چهارم عرق نسترن را با یک لیوان آب مخلوط کرده و با افزودن مقداری شیرین کننده آن را مصرف کرد.

درمان بی خوابی

از دیگر فواید بی شمار عرق نسترن رفع مشکلات بی خوابی و تقویت اعصاب است ، برای رفع این مشکلات کافی است مقداری از عرق نسترن را با کمی آب ترکیب کرده و بنوشید .

فایده عرق نسترن برای اعصاب

این گیاه با دارا بودن مواد معدنی و ویتامین های مورد نیاز برای بدن حالت کسالت و خستگی را در بدن رفع میکند باعث تقویت اعصاب و از افسردگی پیشگیری می کند.

تصفیه خون

ده گرم از میوه نسترن به مدت سه دقیقه در مقداری آب خیس شود و بعد با حرارت کم جوشانده شود و بعد دم شود استفاده از این دم نوش روزی سه فنجان در تصفیه خون بسیار موثر است .

تقویت کننده قلب

افرادی که دارای تپش قلب هستند مقداری از میوه نسترن را در آب بجوشانند و روزانه ه فنجان از آن را بنوشند ، این کار در درمان تپش قلب تاثیر زیادی دارد .

دفع کننده سنگ مثانه

از گیاه نسترن در دفع سنگ کلیه و مثانه میتوان استفاده کرد . میتوان از عرق نسترن بهره برد یا اینکه از میوه این گیاه به صورت دم کرده و روزانه استفاده نمود .

پیشگیری از سنگ کلیه

عرق تهیه شده از گل نسترن در درمان اغلب بیماری ها تاثیر گذار است و از بروز سنگ کلیه در بدن جلوگیری می کند .

سایر ویژگی ها و خواص عرق نسترن

نوشیدن عذق نسترن قابلیت ضد سرطانی دارد و از رشد سلول های سرطانی در سرطان سینه جلوگیری به عمل می آورد ، همچنین می تواند به کاهش سلول های سرطانی مغز نیز اثر گذار باشد .
خاصیت دیگر عرق نسترن که بسیار درباره آن گفته شده و تاثیر گذار می باشد خاصیت پاکسازی کلیه ها می باشد که سموم موجود در کلیه ها را دفع می کند و سلامتی آن هارا تضمین میکند .
از عرق نسترن به عنوان نوشیدنی ادرار آور یاد می شود .
امروزه به دلیل نوع مصرف مواد غذایی اغلب افراد با بیماری کلسترول رو به رو هستند ، استفاده از عرق نسترن باعث عدم رسوب کلسترول در دیواره رگ ها می شود ومیزان کلسترول بدن را به طور چشمگیری کم می کند .
گل نسترن حاوی اسیدی چرب به اسم GOPO است که خاصیت ضد آرتروزی دارد.
عرق نسترن به درمان دیابت و کاهش میزان قند بدن کمک می کند .
عرق این گیاه همچنین در مقابل ایست قلبی و حملات قلبی افراد را حفظ می کند .

استفاده از گیاه نسترن در آشپزی

میوه ی نسترن در مرباها، سس های میوه ای، طعم و عطر دهنده به غذاها و همچنین بعنوان چای گیاهی بسیار استفاده میشود. بدلیل اینکه این گیاه خواصش را بخوبی حفظ میکند، میتوان آن را خشک کرد یا در فریزر نگهداری کرد.
در منطقه ارسباران آش نسترن غذایی محبوب است . دستور تهیه آن به این صورت است که نسترن وحشی را خیسانده و بعد از سه روز آبکشی می کنند ، آب آبکش شده را جوشانده کف آن را مدام برمی دارند، برنج را اضافه می کنند ، بعد از پخت برنج حبوبات و میئه های خشک را به آن اضافه می کنند و در پایان بعد از ربع ساعت رشته و روغن را به آن اضافه می کنند ، وقتی که رشته پخت اش آماده است .

طریقه مصرف عرق نسترن

بهترین زمان مصرف عرق نسترن قبل از خواب یا صبح است میتوان قبل از غذا هم از این عرق به انازه یک فنجان مصرف نمود .
معمولا برای در مان بیماری ها از این عرق هر روز به اندازه یک تا دو فنجان استفاده می شود ، همچنین میتوان این عرق را به صورت شربت نیز استفاده کرد ، مقداری عسل به همراه آب سرد و نصف فنجان عرق نسترن ترکیب خوبی است .
دم کرده این گیاه باید از میوه آن باشد که مقداری از میوه را در آب جوش ریخته و بیست دقیقه جوشانده شود ، سپس آن را از صافی رد کنید و مصرف کنید . مصرف سه بار در روز از این دم کرده مجاز است .

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

زیباییمد و فشنآشپزی